Тече гласуване

Корнелия Нинова поиска вот на доверие от Националния съвет на БСП, заседание на който се провежда на "Позитано" 20. 

По темата

В момента тече гласуването по вота. Нинова заяви, че ако не ѝ бъде гласувано доверие, тя ще се оттегли от лидерския пост. 

"Отговорността се носи в първо лице, единствено число. И се носи най-вече от лидерите. Аз поемам отговорността за загубата на тези избори. И днес, моля, да решим един въпрос. Искам от вас вот на доверие. Ако не го получа, се оттеглям, и избираме нов председател с общопартийни избори. Ако получа вашето доверие, продължаваме заедно да се борим за тези 1 милион българи и за България, която трябва да променим", заяви Корнелия Нинова. 

Днес пленумът на БСП направи анализ на изборните резултати. Седем групи от причини открои Корнелия Нинова за това БСП да не спечели изборите. Срет тях са позициите за Европейския съюз за демокрацията, за Русия, за начина на редене на листите в БСП и вътрешно-партийните противоречия, данъчната политика и програмата на БСП. 

Виждането на Корнелия Нинова са, че не тези политики са били сбъркани, а че БСП е сбъркала в начина, по който ги е отправила към хората и оттам е позволила да се спекулира с въпросните теми. 

А дали БСП ще участва в бъдещи управленски конфигурации?

Според бившия председател на БСП Сергей Станишев съвместно участие с ГЕРБ не е вариант. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.