Те ще останат там на заем през следващите 15 години

​​​

Двете китайски гигантски панди кацнаха на летище Схипхол в Амстердам и предизвикаха голямо вълнение, защото в страната не е имала подобна двойка повече от три десетилетия, съобщи АФП.

ПО ТРУДНИЯ НАЧИН: Бебе панда се учи да се катери (ВИДЕО)

Женската У Вън (Красив голям облак) и мъжкият Син Я (Елегантна звезда) пътуваха повече от 10 часа от китайския гр. Чънду.

ЗАБАВНА ИГРА: И пандите театралничат (ВИДЕО)

Те потеглиха от летището към зоологическата градина Увехандс в Ренен, където ще останат на заем през следващите 15 години в експозиция, посветена на Азия.

Сладка панда прави салта (ВИДЕО)

Пристигането на животните развълнува много холандците. Пресата им посвети цели страници. В страната не е имало живи панди от 1987 г. 

Бебета панди се снимаха в клип за Лунната нова година (ВИДЕО)

Зоопаркът похарчи 7,4 милиона щатски долара, за да построи специално заграждение за животните, което беше одобрено от китайска страна. В началото двойката панди ще бъде оставена под карантина, преди да бъде изложена пред посетителите. Престоят им ще излиза по един милион евро годишно. 

Панда срещу снежен човек – кой ще победи? (ВИДЕО)

Зоологическата градина Увехандс води преговори да получи гигантските панди от 16 години. 

Мъж влезе в клетката на панда, тя го нападна (ВИДЕО)

Споразумението най-накрая беше подписано по време на официалното посещение на крал Вилем-Александър и кралица Максима през октомври 2015 г.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.