Какви породи ще можете да видите там?

На 29 и 30 април в Националния музей „Земята и хората” ще протекат две Международни изложби на котки. В двата поредни дни различни чистопородни и домашни котки ще се състезават в конкурси за „Най-красива котка”. 

По темата

Те ще се оценяват по стандартите за породи, определени от Европейската федерация по фелинология. Котките са разделени, освен по породи, и по възраст. Най-малките участници са на възраст 4 месеца. Най-възрастната котка пък ще получи наградата „Ветеран“ на изложбата.

На втория етаж на музея ще тече изложба на художничката Милена Вълчанова, която с много любов и талант пренася котките върху платната чрез графика, масло и акварел. Тя традиционно ще подари две от своите картини на най-красивите котки, победители в двата конкурсни дни.

Приятелите на котките ще могат да видят Мейн Куун – най-едрата и импозантна с теглото и външността си. Британска късокосместа котка – една от най-популярните породи в последното десетилетие. Рагдол – котките с прекрасни сини очи. Донски сфинкс – красиви представители на голите котки. Персийски котки – котките с най-дългата и богата козина. Девон рекс – котките с чувство за хумор и собствено достойнство. Петерболд – красива и сравнително рядка порода котки. Сибирска котка – котката, за която снегът е приятел. Бенгалска котка – ако желаете да имате малък леопард до себе си. Невска маскарадна – котката с най-невинни сини очи. Абисинска – красота с огнен оттенък. Тайска котка – за всички, които обичат старотипните сиамски котки. Турска ангора – красота и елегантност. Египетска мау – котката, която помни фараоните.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.