Първата внучка на император Акихито ще се омъжва за свой бивш състудент

Първата внучка на японския император Акихито - принцеса Мако, ще се сгоди за бившия си състудент Кей Комуро. Това ще наложи младата дама да напусне императорското семейство, съобщава БТА.

Годежът ще бъде обявен официално, когато завърши необходимата подготовка, поясни представител на управлението по въпросите на императорския двор.

Той изрази съжаление за преждевременното изтичане на новината в медиите и потвърди, че точно Комуро е избраникът на принцесата.

СНИМКИ НА МЛАДИТЕ ВЛЮБЕНИ ВИЖТЕ ТУК

Бъдещите съпрузи - и двамата 25-годишни, се запознали преди около пет години на парти за обсъждане на следване в чужбина. Комуро направил предложение за брак на принцесата около година по-късно.

Бащата и майката на Мако - принц Акисино (Фумихито) и принцеса Кико, одобрили решението на дъщеря си, въпреки че й предстои да стане „обикновена японка".

Кей Комуро в момента живее в Йокохама заедно майка си и дядо си, получава допълнителна квалификация в университета "Хитоцубаси" и работи в юридическа кантора в центъра на Токио.

Принцеса Мако е най-голямата дъщеря от трите деца на принц Акисино, който е втори в реда за наследяване на престола след по-големия си брат принц Нарухито.

В Япония жени не могат да се възкачат на трона. Бащата и по-малкият брат на Мако са сред наследниците на император Акихито, но следващият престолонаследник е чичо ѝ принц Нарухито.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.