Те ще се за районите "Лозенец" и "Средец"

Хиляди нови места за платено паркиране в София. Разширява се "зелената зона". А целта на общината е да се справи с паркирането в широкия център на града. 

По темата

В районите „Лозенец” и „Средец” съвсем скоро ще има близо 5000 места за паркиране. Идеята на общината е, който има работа в центъра, да си плаща, а тези, които живеят там, да има къде да паркират.

Общо 4700 места ще влязат в обхвата на почасово платеното паркиране в зелената зона, а 160 от тях ще бъдат предназначени за хората с увреждания. Разширяването на зоната ще бъде за голяма част от столичните райони „Лозенец” и „Средец”.

Един от живеещите в район "Средец" е кинорежисьорът Стефан Командарев. Налага му се да търси с часове място, за да паркира.

„Зелената зона” ще обхваща почти целия долен „Лозенец” в карето на булевардите „Евлоги Георгиев”, „Арсеналски” и „Джеймс Баучер”.

Идеята на общинарите е да вкарат ред в безобразното паркиране на автомобилите, като ги отделят със стоп колчета и разграфят място за автомобили и място за минаване на пешеходци.

Тепърва ще се пресмята колко ще струват маркировката, знаците, колчетата и заплатите на служителите на зоната.

Ще стане ли факт новата платена „зелена зона” в „Лозенец” и „Средец” ще прецени Столичният общински съвет скоро.