Тази година изданието ще се състои на 31 юли

Задава се поредното издание на фестивала Summer Chaos в Бургас. Това лято той ще бъде на 31 юли отново на стадион "Лазур" в морския град.

Специално участие ще вземе кралицата на метъла Таря Турунен. Гостуването й е част от европейското й турне „The Shadow Shows”, което стартира през октомври 2016 г., а последните потвърдени дати за момента са през ноември 2017 г. в Южна Америка. 

Godsmack подлудиха България (ВИДЕО)

На 31 юли на стадион „Лазур” българските фенове на Таря ще могат да се насладят на живите изпълнения на композиции от наскоро издадените продукции, както и добре познатите класики, с които финландката се превърна в една от водещите фигури на метъл сцената.

Германците от Kreator също се включват в Summer Chaos Festival. Те се смятат за едни от основоположниците на траш течението в метъла. Създадени в далечната 1982 г., днес групата има зад гърба си 16 студийни албума и милиони фенове по цял свят. Стилът им се отличава със скоростни рифове и режещи акорди, а заедно със сънародниците си Sodom и Destruction оформят така наречените "Три големи" имена на германския траш метъл. Концертът  на Kreator у нас е част от турнето им, промотиращо издаването на най-новия албум на бандата „Gods of Violence“.

Готик-индастиъл ветераните Creamtory са третото име Summer Chaos Festival. Бандата отдавна е надраснала класическите очертания на готик-метъл пространството, за да се отличи като безпогрешно разпознаваема. През април 2016 г излезе последният албум на групата – „Monument“, част от който българските фенове ще чуят по време на фестивала. Ще прозвучат и вечните хитове на Creamtory “Tears Of Time”, “Temple Of Love”, “Black Celebration” и много други.

В тазгодишното издание на фестивала предстои да се включат още две банди, които ще бъдат анонсирани в най-скоро време. 

На сцената на Summer Chaos Festival в предишните му издания българската публика видя на живо някои от най-известните имена на световната музикална сцена – Godsmack, The Prodigy, Bullet For My Valentine, Papa Roach, House of Pain, Clawfinger, Biohazard, Amorphis и още много други.

Продажбата на билети за събитието стартира на 14 юни. Промоционалната им цена до края на месец юни е 70 лв., а след това цената ще бъде 80 лв.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.