Тя е действала на територията на Петрич и Сандански

Специализираната прокуратура и ГДБОП неутрализираха група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици.

Повдигнати са обвинения на петима участници в организираната престъпна група. Те са задържани на 20 юни 2017 г. при специализирана операция в Петрич и Сандански.

По темата

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2016 г. Участниците в престъпната група внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите. Освен това, групата се е занимавала и с разпространение на наркотици, основно на марихуана.

Членовете на престъпната група са задържани в момент на продажба на фалшиви евро на служители под прикритие. При извършения оглед в автомобила на един от задържаните, са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.

На трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции.

В петък Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата задържани. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.