Откритието е изненадващо, тъй като обикновено спиртните напитки влошава хроничните алергии

Сенната хрема може да вгорчи живота на много хора в сезона, в който навън "върлуват" полени. Вместо да избягват продължителния престой на открито, за да не се влоши състоянието им, британски специалисти препоръчват на потърпевшите да посегнат към любимото питие на нацията - джина с тоник, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

По темата

Резултатите от ново проучване на изследователи от лондонския Импириъл колидж показват, че джинът с тоник може да помогне за облекчаване на симптомите на сенна хрема. 

Откритието е изненадващо, тъй като консумацията на спиртни напитки обикновено влошава хроничните алергии. Причината се крие в два химикала, налични в алкохола - хистамин и сулфити. "Дуото" често се открива в тъмните напитки като червено вино и бира, поради което е добре страдащите от сенна хрема да ги избягват. 

Безцветните спиртни напитки обаче като цяло са с по-ниско съдържание на хистамин, а джинът в частност почти не съдържа сулфити заради начина, по който се дестилира. 

Специалистите напомнят, че откритието не е причина хората, страдащи от сенна хрема, да започнат да се наливат с джин с тоник. Алкохолното питие няма да ги излекува, но чашка или две могат да облекчат вгорчаващите живота им симптоми. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.