Според вицепремиера Валери Симеонов компанията на братя Домусчиеви не изпълнява приватизационните условия

Коалиционните партньори на извънредна среща заради Български морски флот. Поводът е изказване на вицепремиера Валери Симеонов пред NOVA, че компанията на братя Домусчиеви – „Кей Джи Меритайм Шипинг”, не изпълнявала условията в договора, който е сключила с държавата за приватизацията на Български морски флот.

По темата

Според Симеонов държавата трябва да обжалва решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, с което правителството се задължава да промени условията в договора и да заплати определена сума.

Дори делото да бъде изгубено и да се наложи да бъдат платени над 2 милиона лева, то те ще отидат в бюджета на правосъдното министерство и на практика няма да са загубени за държавата, смята вицепремиерът.

Според Симеонов в момента „губим целия български морски флот”. А от компанията,  приватизирала дружеството, засега няма коментар.

„Поставих въпроса за приватизацията на Български морски флот от „Кей Джи Меритайм Шипинг”, фирмата на братя Домусчиеви, които, след като са приватизирали 2008 година Българския морски флот, са нарязали половината кораби. От персонал 2360 човека, които трябва да имат, на десетата година - догодина, 2018 г., към момента имат 124 работещи и всичко това не е основание за прекратяване на приватизацията, можете ли да си представите?", коментира Валери Симеонов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.