По-рано варненският бизнесмен направи изказвания за прокуратура и прокурори

Депутатът Веселин Марешки - отново в прокуратурата. Този път бизнесменът даде показания пред спецпрокурорите за това, че е бил заплашван да се откаже от бизнеса си с горива.

След разпита лидерът на ВОЛЯ не обяви имената на конкретни прокурори, които са му оказвали натиск. Депутатът заяви, че не вярва на прокуратурата и се чувства застрашен. Главният прокурор Сотир Цацаров, от своя страна, заяви, че Веселин Марешки хвърля клевети в публичното пространство.

СЛЕД ПОРЕДНОТО ОБВИНЕНИЕ: Марешки поема курс към предсрочни избори

"Тук не става дума за защита, а става дума на моменти за откровени клевети. Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото, е меко казано невъзпитано, а най-откровено казано - недостойно - за мъж и за член на парламента", заяви Цацаров.

Цацаров поиска имунитета на Марешки заради заплахи

Припомняме, че преди месец Цацаров поиска имунитета на Марешки и още двама депутати от партия ВОЛЯ заради заплахи към собственици на аптеки. Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.