На международно изложение Русия представи превозно средство, което може да се движи по земя, въздух и вода

Московска компания работи над създаването на летящ мотоциклет и аеротакси, които в бъдеще ще могат да се движат в столицата на Русия, заедно с обичайните транспортни средства. Това заяви пред журналисти ръководителят на Департамента за наука, промишлена политика и предприемачество на Москва Алексей Фурсин, цитиран от БТА.

По темата

"На нашия щанд представяме редица нови технологии, като една от тях е свързана с товарен дрон. Новата компания, чието седалище е в научно-технологичния иновационен комплекс Сколково, разработи и вече тества подобен дрон. Надяваме се, че той ще бъде пуснат в серийнно производство", каза още той в кулоарите на Международния авиационно-космически салон, който се провежда в Жуковский в Подмосковието от 18 до 23 юли.

По думите на Фурсин дронът може да се използва за превозване на хора както чрез пилотирано, така и чрез безпилотно движение. За разлика от чуждестранните аналози, този дрон ще може да ползва автомобилни паркинги за излитанията и кацанията си.

На международното изложение в Жуковский Русия представи и всъдеход. Той може да се движи по земя, въздух и вода. Вижте го във видеото: 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.