"Отидох да намеря Англия, но Англия е изгубена", пее той

Рок легендата Мик Джагър пусна нова самостоятелна песен, озаглавена „England Lost“, която е посветена на настроенията във Великобритания след гласуването на Brexit. Официалната премиера на парчето, в което участие взима и рапърът Skepta, беше в четвъртък.

Коментирайки заглавието на песента, Джагър заяви, че тя е „за чувството, че сме в труден момент от нашата история“, каза в интервю изпълнителят, пише БТА.

Китаристът на "Ролинг стоунс" се възстановява след операция (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Става въпрос за неизвестността, за това къде си и чувството за несигурност. Така се чувствах, когато писах песента”, допълни вокалистът на „Ролинг стоунс“.

„Отидох да намеря Англия, но Англия е изгубена“, пее Джагър.

Rolling Stones с европейско турне през есента (ВИДЕО)

Референдумът за излизането на Великобритания от ЕС миналата година поляризира британското общество. В интервю за „Скай нюз“ през април 2016 г., месец преди вота, Джагър заяви, че според него Brexit няма да доведе до някаква значителна разлика.

Мик Джагър избра необичайно име за осмото си дете (СНИМКА)

„Смята, че в краткосрочен план ще бъде пагубно. В дългосрочен план, да кажем за период от 20 години, може да се окаже от полза“, каза тогава той.

ТАТКО НА 73: Мик Джагър приветства осмото си дете (СНИМКИ+ВИДЕО)

В четвъртък Джагър пусна и втора солова песен, наречена „Gotta Get a Grip“, която по думите му е вдъхновена от САЩ и може да се разглежда като коментар за американския президент Доналд Тръмп.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.