"Случаят със суджука в Добрич се развива всеки ден във всеки български град", смята той

Той познава турбуленцията в българската политика. Беше във властта, остана извън нея. За живота в опозиция и политическите грешки, които те вадят от това да взимаш важни решения. Политическият реализъм през погледа на Радан Кънев. 

По темата

Периодът, откакто не съм в парламента, е един от най-хубавите в живота ми, защото никога досега не бях отделял толкова време на семейството си. Сега имам тази възможност и продължавам да го правя”, каза в предаването „Комбина” Радан Кънев.

„В състоянието на летаргия, в което се намира кабинетът „Борисов 3”, много трудно би умрял. Мечките много рядко умират по време на зимния си сън, ако са се нахранили добре преди това със сланина. Бойко Борисов и управлението му са натрупали много сланина – и политическа, и материална. Правителството ще стои на власт точно толкова, колкото иска”, заяви Кънев.

С препратка към актуалната тема за „Суджукгейт” той допълни, че натрупаната сланина е от суджуци.

Случаят със суджука в Добрич се развива всеки ден във всеки български град. Но в общия случай става въпрос за кеш, а не за суджуци”, каза още Кънев.

„Тежката политическа загуба на цялото демократично пространство през март месец беше загуба за стотици хиляди българи, които или гласуваха за партии, които не влязоха в парламента, или бяха принудени да направят нетърпим компромис, гласувайки за ГЕРБ, за да спрат антиевропейската логорея на БСП, която истински ги стресна”, смята Радан Кънев.

„Когато поемаш големи рискове и гониш цели, които са непосилни, много често е възможно да загубиш тежко. Не бих се самобичувал. Очевидно е, че имах много грешна преценка за „Да, България”. Имаше прекалено голям залог за една карта. Аз заложих всичко, както и голяма част от ръководството на ДСБ”, призна Радан Кънев.

„Бих посъветвал хората, които ще обединяват дясното оттук нататък, да си поставят същите високи цели и може би по-ясно да виждат риска от неуспех, защото имаме опит”, допълни той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.