Най-добрите атлети в над 20 дисциплини демонстрират пределите на човешките способности

Центърът на София се превърна в арена за спортни и шоу изживявания. Extreme Fest 2017 отново е част от инициатива София – Европейска столица на спорта. Събота и неделя най-добрите атлети в над 20 дисциплини демонстрират пределите на човешките способности на фестивала за екстремни спортове. Той се провежда на територията на Паметника на съветската армия.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Extreme Fest е кулминацията в програмата на София за Европейската седмица на спорта - след Деня на танците, Деня на бойните спортове, Деня на гимнастиката, акробатиката и фехтовката и Деня на баскетбола седмицата завършва с Extreme Fest, чиято „черешка на тортата" е Моторспорт шоуто в неделя привечер.

Extreme Fest 2017 дава възможност на посетителите не просто да наблюдават, а да участват в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове. За първи път има „зип лайн“ - алпийски тролей ще бъде опънат по диагонал през градинката. Всеки би могъл да се включи в организираните уъркшопи и ще има възможност да скочи с бънджи, да катери стена, да се спусне по въже, да скочи върху въздушна възглавница, да пробва фрийрън, лонгборд и кънки. Всеки може да се включи и в забавните бъбъл футбол и сумо битки, в картинг и мото уъркшопите, както и да усети страстта на автомобилните състезания с възможно най-реалистичните симулатори.

Любителите на умалените модели могат да покарат RC колички с дистанционно управление. Очакват ни и още много интересни активности - Скейт, блейд и BMX, Break Dance и баскетбол. За доброто настроение се грижи DJ Akasha, а водещ на събитието е Наско Михайлов.

За любителите на моторспорта в неделната вечер ще има изключително шоу с най-атрактивните мото-стънт и дрифт пилоти. MIRAFIORI TEAM начело с двукратния европейски шампион по дрифт – Александър Язов-Матрицата, ще запалят гуми и ще демонстрират невероятно прецизните си умения зад волана.

Организаторите с подготвили още една изненада – най-големите шампиони на моторспорта в България ще се изправят един срещу друг в шампионска битка. Това ще се случи на специално обезопасено трасе на ул. „Ген. Гурко“, точно пред стадион „Васил Левски“. Зрителите ще могат да видят изявите на доказани майстори в моторните спортове.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.