За пореден път бизнесът и синдикатите са на противоположни позиции по темата

Класът „Прослужено време” отново се връща на дневен ред. Синдикатите обещават "гореща есен", ако утре тристранният съвет позволи добавката за стаж да отпадне. За пореден път бизнесът и синдикатите са на коренно противоположни позиции по темата.

Ще отпадне ли добавката за стаж и кого ще засегне?

От едната страна застават работодателите, които са категорични, че класът „Прослужено време” трябва да отпадне. Синдикатите обаче контрират с довода, че това са сигурни пари към заплатите на всеки един служител.

Бизнесът иска намаляване на минималната работна заплата

Искрата запали вицепремиерът Валери Симеонов още през юли с думите, че добавката трябва да отпадне. Седмица по-късно обаче размисли и изказа съжаление за отзвука, който предизвикаха думите му.

Бизнесът обсъжда с премиера отпадането на клас "Прослужено време"

Веднъж разгорял се обаче, спорът не стихна, а темата отново излиза на дневен ред. Бизнесът настоява добавката за стаж да отпадне, а синдикатите плашат с протести.

ОБЕЩАНИЕ: Отпадането на клас „Прослужено време” - вече тема табу

С протести или не в четвъртък темата се слага на масата за преговори. Ако някоя от страните отстъпи, това ще се отрази директно върху джоба на служителите. Утре ще стане ясно дали обещаната от синдикатите „гореща есен”, ще бъде отложена. Ако тристранният съвет не се разбере, последната дума е на държавата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.