БСП видяха в скандала ... война за пари

Скандалът в Хасково продължава и се разраства. След като вчера ГЕРБ се отрече от кмета си Добри Беливанов, днес от БСП видяха в това ... война за пари. А в общината продължават да валят оставки.

Оставки подадоха двама от тримата заместник-кметове, секретарят и директорката на финансовата дирекция. И четиримата са обвинени от БСП, че са част от приятелиския и роднински кръг на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. 

След като няколко дни в Хасково се говореше за политическо доверие и управленски качества, днес в скандала се появиха... пари. БСП извади списък с хора на високи позиции в общината, които въртели парите й. И до един били посочени от човека на ГЕРБ в Хасково.

ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУС: ГЕРБ свали доверие от кмета на Хасково

„Това не са хора, които са поканени на празничната трапеза на г-н Делян Добрев. Това е общината, това е ръководството на общината”, заяви Елена Йончева от БСП.

„Имам един-единствен роднина в община Хасково. Това е моя първа братовчедка, която се казва Росица Гаргова”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

Росица Гаргова от 2 години е финансов директор на общината. Заявява, че не знае дали назначението й там е съгласувано, или не.

„Г-н Беливанов беше този, който ме извика в кабинета си и ме покани на работа”, заявява Росица Гаргова.

Но после съвместната им работа не потръгнала. Затова от днес Гаргова е в оставка. Смята обаче, че не е била в конфликт на интереси. Нито заради своята позиция, нито заради тази на съпруга си, който оглавява финансовата комисия в общинския съвет.

Елена Йончева: "Суджукгейт" е приказка в сравнение с това в Хасково (ВИДЕО)

Според БСП обаче има други по-сериозни конфликти.

„Зетят е акционер в над 40 фирми, през които минават обществени поръчки около 100 милиона лева”, заяви Елена Йончева.

„Не съм смятала точна цифра”, оправда се Гаргова.

И още от списъка на Елена Йончева: секретарят на общината Биляна Димитрова - кума на Делян Добрев, заместник-кметът Консулов - негов кумец, другата заместничка - съдружник.

„В Езиковата гимназия учихме заедно, познавам го повече от 20 години. Кум - да, 2006-та година беше сватбата”, заяви Евгени Консулов, зам.-кмет в оставка на община Хасково.

„Няма как да сме съученици, защото аз съм доста по-голяма от него. Да сме съдружници е още по абсурдно. Аз не знам да сме били някога такива”, заяви Милена Трендафилова - зам.-кмет в оставка на община Хасково.

Самият Делян Добрев се закани да съди Елена Йончева за клевета. И контраатакува.

„Центърът на власт не е в общината, решенията не ги взима кметът, решенията ги взима Иван Стаматов, близкия до БСП. Всъщност този кмет е вербуван от БСП”, смята Делян Добрев.

Екип на NOVA се свърза с бившия депутат и настоящ бизнесмен Иван Стаматов по телефона. Той отказа коментар.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.