Обвиниха го в безотговорно, мудно и неефективно управление на общината

Политически трус в Хасково. ГЕРБ оттегли доверието си от кмета на областния град Добри Беливанов след серия от обвинения. Той бе номиниран на местните избори през 2015 г. и така ГЕРБ спечели общината след дълги години управление на противоречивия кмет Георги Иванов. Сега обаче е напът отново да я изгуби.

Радев: Ситуацията с водата в Хасково напомня за синдрома Чернобил

Общинската организация на ГЕРБ свали политическото си доверие от градоначалника с обвинения в безотговорно, мудно и неефективно управление на общината, в отстъпление от предизборните обещания и в лоша комуникация с гражданите и бизнеса.

Голямото ръководство на партията в София дори се извини за издигането на кмета. Всичко това - докато той е в чужбина. Напрежението между кмет и партия назрявало от месеци. Избило тези дни първо в Хасково, а днес и в София.

Отклоненията, според ГЕРБ, започват от бездомните кучета, минават през питейната вода на Хасково, инвестициите в града, зимното снегопочистване, управлението на общинската собственост, диалога с гражданите и завършват със съмнения за корупция и обвинения в некомпетентност, непрозрачност, надменност и интригантстване.

За самия кмет грешка няма. В писмена позиция от осем страници той отговори точка по точка на обвиненията към себе си и отхвърли всичките. От София обаче му добавиха още грехове.

„Дори в момента той не е в Хасково. Доколкото разбрах е на приятна туристическа дестинация с един бизнесмен от Хасковския регион”, обясни Цветан Цветанов.

Дестинацията била Кан, Ница и Монако, а бизнесменът - бившият депутат Иван Стаматов.

БСП от своя страна директно обвиниха депутата в недопустимо кадруване. Изненадващо той не отрече. Кметът обеща в петък да се яви на заседанието на общинския съвет, а междувременно настоя за цивилизован диалог. Обещаха му го.

Като пряко избран от гражданите Добри Беливанов сам може да реши дали да се оттегли.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.