Братът на вицепремиера е назначен за управител на звено „Озеленяване” в Община Габрово

Нови обвинения към ГЕРБ за роднински връзки и приятелски кръгове. След случая "Хасково", БСП извадиха схема за разпределение на властта в Габрово. Този път уличиха вицепремиера Томислав Дончев.

ПАРЛАМЕНТЪТ РЕШИ: Делян Добрев остава депутат

Обвиненията на БСП не са за конкретни злоупотреби, а за шуробаджанащина, свързана с вицепремиера, кмета на Габрово, областния координатор на партията и заместник-кмета на града. 

Как се правят назначенията в Община Хасково? (ВИДЕО)

 "В Габрово управлява „Батко и братко” и единственото най-важно условие, на което трябва да отговаря един човек, за да бъде назначен, е да бъде член на ГЕРБ", коментира депутатът от БСП Кристина Сидорова. Тя съобщи, че братът на Томислав Дончев, Момчил Дончев е назначен лично от кмета на Габрово за управител на общинско звено „Озеленяване” и управлява бюджет от над 1 милион лева. "Той е назначен без конкурс", твърди Сидорова. 

Вицепремиерът Томислав Дончев не коментира темата. С изявление пред медиите излезе кметицата на Габрово, която не отрече назначението. 

Братът на Томислав Дончев - Момчил Дончев, е назначен от мен в качеството ми на кмет с пълната убеденост, че притежава професионални качества и може да се справя със задачата, която му е възложена – да поддържа и развива зелената инфраструктура в нашия град. Мисля, че резултатите от неговата работа и от работата на неговия екип са видими. Когато Момчил Дончев беше назначен на тази длъжност, неговият брат не беше уведомен за това и по никакъв начин не е имал роля за тази моя постъпка. Когато Томислав Дончев научи това, той беше категорично против", коментира Таня Христова. 

„Дъжд” от оставки в общината в Хасково

В редицата с роднини на постове се оказа и самата Таня Христова  "Кръстниците на кмета на Гарбово – Таня Христова, Мария Недева и Момчил Недев са съответно председател на ОИК и юрист-консулт на РЗОК", твърди Кристина Сидорова. 

Зависимост от БСП откриха и между бившия депутат на ГЕРБ Цветомир Михов и назначение на брат му д-р Минко Михов, който останал в Съвета на директорите на габровска болница година и половина след като напуснал лечебното заведение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.