Беше трагедия, разказа лекар, който е бил на мястото

Задържаха за 24 часа родителите на децата, загинали при пожара в къща край Годеч. Инцидентът се случи във вторник вечерта и взе две жертви - момченце на 1 година и половина и момиченце на 2 години и 3 месеца.

Семейството се е нанесло в къщата едва преди три седмици, заяви за "Здравей, България" Йорданка Андреева - кмет на село Шума. 

Две малки деца загинаха при взрив в къща край Годеч (ВИДЕО)

Родителите са били извън къщата по време на инцидента, защото са доили кравите. Една от версиите за взрива е избухване на газова бутилка. 

"Собствениците на постройката казват, че няма как да се получи взрив, защото нямат газова бутилка. Отопляват се с печка с твърдо гориво", заяви Андреева. 

А лекар от екипа, отзовал се на сигнала, разказа: "Беше трагедия. Не можехме да разберем кое е момченцето и кое - момиченцето. Майката каза, че нещо се е подпалило, че нещо е гръмнало. Бащата беше доста депресиран". 

Родителите на децата са кравари, които са работили за собствениците на имота.  

По първоначални данни огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво. Полицията не е открила газова бутилка във фургона. По случая е образувано досъдебно производство. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.