Вълната на недоволство принудила кметството да развали договора за скъпата украса

Изкуствено коледно дърво на цена от 83 000 евро, поставено в центъра на Белград, предизвика гняв и подигравки сред граждани и политици. Вълната на недоволство принуди кметството да развали договора за луксозната украса, съобщава БГНЕС.

Високата 18 метра, украсена с 200 червени топки елха се намира на главната търговска улица в сръбската столица „Княз Михаил”.

13 от най-красивите елхи в света (ГАЛЕРИЯ)

Цената на дървото беше разкрита от сайт за разследвания, който увери, че договорът е бил подписан три дни, след като дървото било поставено. Кметът Синиша Мали каза, че е изненадан от сметката и ще развали договора.

Опозиционната лявоцентристка Демократическа партия иронично прикани жителите на Белград да поставят под пластмасовото дърво коледните си желания за подаръци на стойност 83 000 евро.

Ливан направи 8-метрова „елха” от зелени банани (СНИМКА)

Тъй като местните избори трябва да се проведат през 2018, кметът Синиша Мали, който е политически съюзник на президента Александър Вучич, увери, че администрацията на кметството „е работила при пълна прозрачност през последните три години и половина”.

Сръбската фирма, която постави пластмасовото дърво, прие договорът да бъде развален. Но обяви, че все пак няма да прибере елхата, за да допринесе за празничната украса в края на годината.

Прокуратурата съобщи, че разследва случая.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.