Учени се произнесоха след серия експерименти

Британски учени неведнъж са препоръчвали да се прибягва до екзотични методи за коригиране на телесното тегло, като строгите диети "се смекчат" чрез използване на подправки, включващи голямо количество черен пипер, съобщи Лайф, цитиран от Дарик радио.

Какво проваля диетата на мъжете?

Анализирайки резултатите от изследванията им, индийски учени потвърдиха уникалните свойства на черния пипер.

Как да отслабнем ефективно, без да мислим за храната?

В рамките на проучването на особеностите на контрола върху телесното тегло, учени от университета Шри Венкатесвар в Индия изясниха, че храната с много подправки позволява да се намали вредният ефект от мазнините и холестерина в организма.

Как да отслабнем, ако ядем много?

Изследвания с мишки дадоха възможност да се установи, че гризачите, които консумират храна с подправки, са с по-ниска телесна маса в сравнение с побратимите си, които са на обичайния за тях хранителен режим.

Как да преборим натрупаните по празниците килограми?

Диетата с черен пипер е най-бързият метод за отслабване, твърдят учените. Те констатирали, че черният пипер допринася не само за по-малкото съдържание на мазнини в организма и по-ниското ниво на кръвната захар, а и за укрепването на костните тъкани.

6 лесни начина да отслабнем след празниците

За изгарянето на мазнините отговаря уникално органично съединение - ароматният алдехид пиперонал. Става дума за вещество, благодарение на което миризмата на отделни натурални продукти се усеща като силна и в редица случаи като неприятна.

Кои са най-честите грешки в борбата с тлъстото коремче?

Според британските диетолози и генетици, експериментите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора. По данни на учените, пиперонал може да окаже въздействие върху т.нар. генетично предразположение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците отбелязват, че диетата с черен пипер си остава най-бързият метод за отслабване.

Информация: dariknews.bg