Какви биха били ползите за нас - мнение на експерт

Какво трябва да направи или да не направи България през следващите 6 месеца, за да бъде признато председателството за успешно? Защо европредседателството е важно и как то ще се отрази върху живота на обикновения българин? Какви биха били ползите за България? 

Румен Радев ще се срещне с Жан-Клод Юнкер

Според председателя на Европейския институт за стратегии и анализи Илия Лингорски България има реалния шанс да допринесе за цяла Европа и региона. Другият голям шанс от европредседателството е да натрупаме опит. Вече месеци наред около 1500 души работят по подготовката му, а всъщност то е почнало преди 6 месеца, тъй като сме част от тройката Естония-Австрия-България. Тези хора ще натрупат безценен опит относно функционирането на европейските институции.

Борисов и Горанов смятат, че България е готова за Еврозоната

Освен това, председателството е шанс да се създадат нови взаимоотношения, тъй като хората, които ще дойдат тук, а и мнозина из цяла Европа, ще добият реални впечатления, отношения и контакти в България.

Дават официален старт на българското председателство на ЕС

Българите имат шанса да бъдат запомнени не само като ентусиазирани хора, но и като такива, които могат да надскочат националния си егоизъм, особено на фона на Brexit, подчерта експертът.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.