Не се предвижда и закриване на работещи отделения

Министерство на здравеопазването ще използва всички законови възможности МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч да продължи да работи, както досега, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Лекарите от болницата в Ловеч подават оставка - кой ще лекува хората?

От здравното министерство напомнят, че в сряда зам.-министър Начева посети болницата и на среща с ръководството и екипа представи оздравителния план на МЗ за стабилизиране на структурата. Начертаните мерки за оздравяване на болницата бяха подкрепени с мнозинство от екипа на лечебното заведение.

Ще подадат ли колективна оставка лекарите от болницата в Ловеч?

Част от тях предвиждат намаляване на леглата с 40 на сто, както и на числеността на персонала, без обаче да бъдат съкращавани лекари. Планираното намаление ще засегне основно административния персонал на болницата. За осигуряване на липсващите лекарства и консумативи за спешни случаи до края на месеца е постигната договорка за съдействие от лечебни заведения в съседни области.

Половината от хората по света не получават основни здравни услуги

Днес в Министерството на здравеопазването беше проведена среща и с фирмите, с които болницата има сключени договори за доставка на лекарства и консумативи, за предоговаряне на задълженията и за установяване на режим за тяхното изплащане. 

Предвижда се още в края на януари с изработените средства по договор с НЗОК и МЗ да започне редовното плащане на разходите за възнаграждения, лекарства, консумативи и издръжка.

Не се предвижда закриване на работещи отделения в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.