Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер ще се срещне с Бойко Борисов, Румен Радев и Цвета Караянчева

Втори ден от официалното посещение на Европейската комисия в България. В петък държавният глава Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещнат с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в снимки

Те ще разговарят по актуални теми от европейския дневен ред, както и за ключовите приоритети на българската страна в качеството ѝ на председател на Европейския съвет.

В петък се очаква и да бъде подписано споразумението за най-големия проект у нас, гарантиран със заем от ЕС, за растеж и работни места в Европа.

Дигитална изложба посреща делегатите от европредседателството (ВИДЕО)

Членовете на Европейската комисия пък ще се срещнат с представители на Министерския съвет, за да обсъдят сигурността, отбраната и миграционната политика. Тема на разговори ще бъдат правосъдието и вътрешния ред, като и развитието на конкурентна, иновативна и дигитална Европа.

Готова ли е България за председателството на ЕС?

Заради посещението на високопоставените политици в столицата продължават да са в сила извънредни мерки за сигурност.  Районите около Народния театър и НДК остават блокирани. Все още са затворени 12 главни улици в центъра. Оттам дори пешеходците минават след проверка на КПП-та. КОИ УЛИЦИТЕ ОСТАВАТ ЗАТВОРЕНИ ВИЖТЕ ТУК

МЕНЮТО НА ЕВРОКОМИСАРИТЕ: С какво ще глезим небцето на гостите от Европа?

Проблеми с трафика може да има и по основни трасета като „Цариградско шосе” и булевард „Брюксел” заради придвижването на европейските делегации. 

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.