Трима мъже са арестувани в София при спецакция

Задържаха трима мъже в София за телефонна измама при специализирана операция на Главната дирекция „Национална полиция“, СДВР и ОДП-Пловдив.

Нападнаха екип на NOVA при разследване за „ало” мафията (ВИДЕО)

Единият, на 35 години, има криминално досие за кражби, измами, изнудване, хулиганство и е осъждан. Другите двама са на 54 и 48 години. И тримата са от София.

Скъпите къщи на телефонните измамници (ВИДЕО)

Двама от мъжете са задържани в Централната поща в столицата, в момента на получаване на парите от измамата, а третият, който бил техен шофьор – пред сградата.

"Ало" измамници заплашвали със смърт майка и син (ВИДЕО)

Каква била схемата? 

 На 11 януари 35-годишният Данчо С. се обадил на представител на фирма в град Пловдив и се представил за част от политическия кабинет в Министерството на енергетиката. 

Той твърдял, че ведомството организира благотворителна кампания за събиране на пари за подпомагане на домове за стари хора и съобщил, че при желание и фирмата може да се включи в "благородната инициатива". 

На 18 януари, заедно с 48-годишния Борислав М., Данчо отишъл в  Централната поща в София, за да изтеглят парите, след което са били задържани от полицейски служители със сумата от 1 250 лева.

Върнаха 22 000 лв. на три жертви на "ало" измамници

Установено е, че тримата са замесени и в друг подобен случай, в който са събирали пари от името на депутат. По случая е образувано досъдебно производство.

Борислав и Данчо ще останат 72 часа в ареста, а прокуратурата вече им е повдигнала обвинения за опит за измама. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.