Епидемията се отменя и на територията на община Габрово

От понеделник се отменя грипната епидемия в Софийска област, областите Бургас и Видин, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Отмениха грипната епидемия във Видин

На територията на трите области отпада забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации. 

Грипната епидемия се отменя и на територията на община Габрово

На територията на община Сливен грипната епидемия се отменя от вторник.

Лекар: В първите дни грипът не трябва да се лекува с антибиотик

Заради висока епидемична заболяемост грипната епидемия на територията на област Монтана се удължава до 11 февруари. Занятия във всички учебни заведения в областта се преустановяват до 9 февруари, включително.

Удължена е и грипната епидемия на територията на област Русе. Учебните занятия в областта се възстановяват от 7 февруари. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила до второ нареждане.

С цел ограничаване на заболяемостта от грип на територията на общините Свиленград и Тополовград от 6 до 9 февруари, включително, се преустановяват детските и женски консултации, имунизациите и профилактичните прегледи, плановите операции и свижданията в лечебните заведения.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.