Кои са българките, които въртят бизнес на "улицата на проститутките" в Брюксел?

Българки на средна възраст въртят „улицата на проститутките” в Брюксел. Над сто са „мадамките” от цялата страна. Проститутките са предимно българки и румънки. Тази улица е абсолютно легална. Те не са бивши проститутки, а нормално изглеждащи жени на средна или над средна възраст. Самите те твърдят, че са обикновени чистачки, въпреки че понякога службите се усъмняват в това. След операция в Тутракан се оказва, че българки са средното мениджърско ниво в бизнеса с жива плът.

Това е видимата част на организацията, невидимата продължава да бъде сутеньорът, а най-високата част са около 60 души, които имат издаден лиценз, че имат право да ползват въпросните сгради за публични домове. Те са основно албанци с белгийско гражданство. От полицията и прокуратурата в Брюксел отказват да говорят пред камерите на NOVA, след като първоначално са изразили такова желание.

ЕКСКЛУЗИВНО: Българки държат "улицата на проститутките" в Брюксел

„Тези жени са щрих към профила на българите на гурбет. Знаем, че по статистика българите, които работят в чужбина, са повече от българите, които работят в България. В повечето случаи те работят като обслужващ персонал – камериери, чистачи, берачи на плодове, гледачи на възрастни хора. Този репортаж е един детайл какви чистачки всъщност могат да бъдат българките зад граница= Те са среден мениджърски персонал на публичните домове в Брюксел. Те са лицето на управлението на тези места. Момичетата на витрината са българки и румънки, жените зад щанда, както се изразявам аз – на „рецепцията” на публичния дом са предимно българки”, коментира в студиото на „Събуди се” журналистът Миролюба Бенатова.

Жените, които Бенатова показва във видеото са организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция и пране на пари.

Миролюба Бенатова представя: Как се изкарват пари на гурбет?

„Този материал показва, че механизмите са едни и същи, не само в България, но и в сърцето на Европа. Големите престъпни групи, лидерите, истинските босове, много рядко и по голямо изключение влизат в полезрението на органите на реда. Очевидно и в Белгия се удря по слабото звено”, коментира Бенатова.

По думите на жените, които предлагат телата си срещу пари, от един бар с осем момичета, се изкарват около половин милион евро.

Следващата седмица очаквайте продължение по темата. Ще видите позицията на кмета на Брюксел, както и от неправителствена организация за начина, по който се легализират документите на подобно заведение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.   

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес