Коалиционният съвет ще решава идната седмица за оставката на Теменужка Петкова

От БСП поискаха премиерът Борисов да даде обяснения в парламента за сделката с ЧЕЗ. От управляващото мнозинство ще поискат спешно заседание на комисиите по енергетика и тази за контрол на спецслужбите. Темата ЧЕЗ от своя страна събра елита на ДПС при почетния председател Ахмед Доган в дома му в столичния квартал „Бояна”.

Борисов: Някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г. (ВИДЕО)

„Правителството на Бойко Борисов принася в жертва 3 млн. българи”, заяви Корнелия Нинова и добави, че сделката е „неясна, задкулисна” и не се знае кой е крайният купувач.  От „Позитано ” 20 настояват за спиране на сделката и обвиняват ГЕРБ в лъжа.

ДПС обсъжда продажбата на ЧЕЗ

„Мисля че българските служби и държавни институции дължат обяснение и малко повече информация. Не мисля, че точно този избран участник е стратегически”, заяви Хамид Хамид от ДПС. Йордан Цонев от ДПС каза, че в парламента ще има дебат по оставката на енергийния министър и „тогава ще се пита всичко”.

Цветанов: В четвъртък ще решим за оставката на Теменужка Петкова

Оставката на Теменужка Петкова засега е само депозирана. Очакваше се коалиционният съвет днес да реши кой ще я наследи на поста. Вместо това решиха друго.

„След като приключат всички изслушвания, дебати, оставката да бъде разгледана като възможност дали да бъде приета или да се търси вариант за нов министър на енергетиката, това да стане на по-късен етап, най-вероятно следващата седмица”, каза Цветан Цветанов.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.