Почистени ли са пътищата в столицата?

Във връзка с продължаващия снеговалеж и понижението на температурите в София продължава извършването на обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса.

Пътната обстановка в страната остава усложнена (ВИДЕО)

Във всички 24 района на Столичната община са обработени улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, опасни и стръмни участъци, общински пътища, Южната дъга на околовръстен път, както и основни улици в квартали.

С КОЛА ПРЕЗ ЗИМАТА: Безопасно шофиране на заснежен път

Извършена е обработка тип „ветрило” с помощта на няколко снегорина едновременно на трасето на бул. ”България”. На терен работят 138 снегопочистващи машини, информират от Столичната община.

Сибирски студ скова цяла Европа

Няма затворени пътища на територията на общината. Опесъчаване на планинските пътища във Витоша „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”.

Започна почистването на прилежащите площи на спирките на градския транспорт и пешеходните подлези. Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” подпомагат на терен дейностите и заедно с екипи на Пътна полиция съдействат за организацията на движение.

СНЕЖНО БЕДСТВИЕ: Затворени училища и откъснати села (ОБЗОР)

Напомняме на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия и със съобразена скорост и да спазват дистанция.

В двата кризисни центъра на Столичната община са настанени 182 души, останали без дом. Центровете са отворени 24 часа и в тях нуждаещите се получават подслон и храна.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Изпращайте кадри на зимната обстановка от мястото, на което живеете, в рубриката ни "Моята новина".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.