Втора част от разказа за професия "мадам" и улицата за продажба на плът в Брюксел

Преговори с „Мадам” или как се става момиче на витрина в Брюксел?

Българки на средна възраст въртят „улицата на проститутките” в Брюксел. Над сто са „мадамките” от цялата страна. Проститутките са предимно българки и румънки. Тази улица е абсолютно легална. Те не са бивши проститутки, а нормално изглеждащи жени на средна или над средна възраст. Самите те твърдят, че са обикновени чистачки. След операция в Тутракан се оказва, че българки са средното мениджърско ниво в бизнеса с жива плът.

ПРЕГОВОРИ С "МАДАМ": Как се подбират момичета за витрина?

Това е видимата част на организацията, невидимата продължава да бъде сутеньорът, а най-високата част са около 60 души, които имат издаден лиценз, че имат право да ползват въпросните сгради за публични домове. Те са основно албанци с белгийско гражданство. От полицията и прокуратурата в Брюксел отказват да говорят пред камерите на NOVA, след като първоначално са изразили такова желание.

ЕКСКЛУЗИВНО: Българки държат "улицата на проститутките" в Брюксел

„Това е един бизнес, който само на повърхността е легален, само на повърхността изглежда подреден. Службите избирателно преценяват кога е престъпен и кога легален този бизнес”, заяви авторът на филма Миролюба Бенатова. „На средното ниво има едни хора – предимно българи, които са на косъм да влязат в затвора. Не можах да попитам дали службите ги чакат да натрупат пари и след това да им ги вземат от раз, или процедурата е легална”.

„Най-отдолу са едни момичета, които седят на витрините като в магазин за плът и изхранват десетки и стотици по веригата”, заяви Миролюба Бенатова.

Освен това така наречените „маман”, които твърдят, че са чистачки, всъщност са тези, които подбират момичетата, те са посредникът със собственика на заведението.

Кой и как върти бизнеса с проститутки в Брюксел - гледайте във видеото

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.