Тя се срещна с двама българи, които работят с най-големите архитектурни студия от цял свят

В рубриката „Истории на успеха” Деси Банова разказва за приключение, тръгнало от един гараж и стигнало до върховете в световната архитектура.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Българи проектират колите на бъдещето

Срещата е с двама предприемчиви българи, завършили архитектура и започнали бизнеса си само с четири човека в един гараж. Днес офисът им е на няколко етажа, а служителите - 160. За пътя си към успеха говорят бизнес партньорите, станали впоследствие и приятели, Димитър Рашков и Диан Шишков. Двамата работят с най-големите архитектурни студия от цял свят и визуализират все още нереализираните мечти. Тази година фирмата им навършва 10 години.

„ИСТОРИИ НА УСПЕХА” с Деси Банова: Мисията да даряваш живот

„Всичко започна с луд мерак и проклетите амбиции да играем с най-големите. Понеже станахме много тежки за футболното игрище и трябваше някъде другаде да прехвърлим енергията. Така решихме, че ще правим бизнес”, разказа Димитър Рашков.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА: Какво е общото между кокичето и киселото мляко?

„Занимаваме се с изработка на архитектурни визуализации и анимации. Това е компютърно генерирана картинка, която всъщност представя архитектурния проект”, поясни Диан Шишков.

„Един вид представяме нереализирани мечти още”, допълни партньорът му.

"ИСТОРИИ НА УСПЕХА" с Деcи Банова: Българският тенор, пял с Хосе Карерас (ВИДЕО)

„В интерес на истината най-големият урок тогава беше, че имахме слаб момент и най-голямата сила на един човек е не това дали ще пропадне или ще дръпне нагоре, а когато е долу как ще реагира. Оттогава сме тръгнали само нагоре, защото сграбчихме втория шанс и не го пуснахме повече”, разказва Димитър Рашков.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА: Какво е общото между кокичето и киселото мляко?

„Много са интересните проекти, по които работим. Основно работим в Близкия изток, където така или иначе в последните години се случват най-интересните неща в света. Мога да изброя някои неща като „Дубай Крийк Харбър” - това е нов град в града, нова цяла зона в Дубай. И естествено гвоздеят на нещата - това е кулата на Сантяго Калатрава, която ще бъде най-високата в света”, разказа Диан Шишков.

ИСТОРИИ НА УСПЕХА: Кой иска да превърне България в Силициевата долина на Европа?

„Формулата на успеха е да се опитваш правилно да правиш нещата и да не броиш пари. Трябва да изпитваш наслада от нещата, които правиш”, казва Димитър Рашков.

По думите им нещата просто трябва да се правят с любов. Те са на мнение, че в България има страхотна среда за работа.

Какво още разказаха те – гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.