Той бил замесен с измами и трафик на наркотици

Абсурден случай с издирван и осъден мъж излезе случайно наяве. Става дума за инцидента от неделя с планинското рали край Шумен. Оказа се, че мъжът врязал се в публиката е издирван от пет години от Интерпол, защото е осъден за документална измама и е с ефективна присъда.

ЕКСКЛУЗИВНО: Моментът, в който състезателна кола се вряза в публиката на рали в Шумен (ВИДЕО+СНИМКИ)

След инцидента се повдигнаха въпроси за личността на състезателя, който прави кариера от година и половина. Инцидентът отвори кутията на Пандора. Пилотът се оказа издирван от правосъдието на България.Той бил с влязла в сила присъда преди пет години. 45-годишният варненец бил признат за виновен за документна измама в особено големи размери преди 20 години. Мъжът изтеглил сумата от близо 80 хиляди щатски долара от чужда сметка.

СЛЕД КАТО СЪСТЕЗАТЕЛНА КОЛА СЕ ВРЯЗА В ПУБЛИКАТА: Един човек остава в болница

Георгиев вече година и половина се състезава за варненски рали клуб. Има своя визитка в официалния му сайт и доста успехи. Организаторите си припомнят, че той напуснал веднага произшествието, след като се врязал в публиката на шуменското рали.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА НА АМ "ТРАКИЯ": Пострадалите са в стабилно състояние

Отговорността за издаване на лиценза е на собствения му клуб. Прокуратурата изнесе данни, че Георгиев е засичан от Интерпол в Испания във връзка с трафик на наркотици.

Днес, той сам се е предал в ОД Съдебна охрана във Варна.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.