Израелски медии показаха сателитни снимки и карта на пет сирийски военновъздушни бази

Израел оповести подробности за описаните от него "ирански въздушни сили" в съседна Сирия, включително граждански самолети, заподозрени в транспорт на оръжия, намеквайки, че те може да бъдат ударени, ако напрежението с Техеран си засили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ирански генерал със заплахи за унищожението на Израел

Иран, заедно със Сирия и Русия, обвини Израел за въздушен удар на 9 април по сирийска военновъздушна база, в който бяха убити седем иранци от Корпуса на гвардейците на революцията. 

Израел: Русия не може да ограничи действията ни в Сирия

Израелски медии показаха сателитни снимки и карта на пет сирийски военновъздушни бази, в които се твърди, че са разположени ирански дронове или товарни самолети. Оповестени са и имената на трима висши офицери от Революционните гвардейци, които са заподозрени в командване на сходни проекти, например за ракетни части. Медиите се позовават на израелски военни източници.

Израел: Ако Иран се опита да ни навреди, ще свалим Асад

Според редактора по военни въпроси в израелската телевизия "Мако" Рони Даниел публикуването на информацията е сигнал към Иран, че разполагането на негови въоръжения в Сирия е известно на Израел и че ако има опит да се отмъсти за удара от 9 април, тези цели също може да бъдат ударени. Според Даниел Израел се готви за ирански ракетен удар или нападение с въоръжени дронове от Сирия.

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес