В него се включиха жители на квартала и представители на НПО "Зелен Младост"

Жители на столичния квартал "Младост" и представители на НПО "Зелен Младост" излязоха на протест в подкрепа на арестуваната кметица Десислава Иванчева. 

ПОКАЗЕН АРЕСТ: Сложиха белезници на кметицата на "Младост" в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Това е нагласен сценарий за нейното компрометиране, тъй като тя засегна редица интереси. Сред тях е и неин сигнал до прокуратурата за фалшификация на документи за строеж отпреди три седмици", заяви Петър Кърджилов, пиар на район "Младост". 

СНИМКИ ОТ АРЕСТА НА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ВИЖТЕ ТУК

"Няколко са инвеститорите, които могат да натиснат за елиминирането на г-жа Иванчева от поста. А защо не и всички заедно", допълни той.

Кърджилов беше категоричен, че това е нарушение на човешките права на кметицата и нейната заместнична Биляна Петрова: "Със сигурност ще се стигне до завеждане на дело в ЕСПЧ в Страсбург".  

КАДРИ ОТ НАМИРАНЕТО НА ПОДКУПА У КМЕТИЦАТА НА "МЛАДОСТ" (СНИМКИ)

"Ние сме тук, за да защитим нашия легитимно избран кмет. Вчерашната акция беше с цел тя да бъде компрометирана. Държавната репресивна машина е задействана с цел тя да бъде отстранена от общината", заяви участничка в акцията в подкрепа на арестуваната кметица. 

Разследващи влязоха в сградата на Община Младост (ВИДЕО)

Поддръжници на кметицата свързаха ареста й с пресконференция на НПО "Зелен Младост", която трябва да се проведе в сряда и за която се анонсира, че ще освети скандални факти около застрояването. 

Хронология:

* Юли 2016 старт на протестите в "Младост"

* Август 2016 г. Цвета Авджиева подава оставка

* Ноември 2016 Десислава Иванчева е избрана за кмет

* Декември 2016 Столична община сигнализира прокуратурата за документи с невярно съдържание на новоизбрания кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. 

* Юли 2017 Инициативният комитет, издигнал Иванчева за кмет, сваля доверието си от нея.

* Януари 2018 Иванчева влиза във физически сблъсък със строители в района, които работели нощно време

* Април 2018 кметът на "Младост" иска частично вето на закона за устройство и застрояване на София

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.