Столичният общински съвет избира и.д. кмет на „Младост”

Пореден ден след ареста на кметицата Десислава Иванчева, община „Младост” продължава да е без ръководство.

За поста на Иванчева бяха спрягани двама от заместниците й. Първоначално самата кметица поиска работата й да се върши от Владимир Клисуров и обвини другия си колега – Румен Русев в преврат. В последствие се оказа, че е била подведена и вече нямала против Русев да е изпълняващ длъжността.

Общинарите в София избират наследник на Иванчева

Вчера шефът на столичните общинари Елен Герджиков обяви, че ще се съобразят с Иванчева и ще изберат посочения от нея Владимир Клисуров.

Тази сутрин общинският съвет официално ще вземе решение.

КАЗУСЪТ „ИВАНЧЕВА”: Нови детайли за ареста (ОБЗОР)

„В свое заявление г-жа Иванчева заявява, че излиза в платен отпуск и посочва като свой заместник г-н Клисуров. Поради факта, че е забравила да издаде заповед за това временно назначение, се налага този административен вакуум да бъде запълнен от столичния общински съвет. Тъй като Иванчева е избрана мажоритарно, ще се съобразим с нейния избор, който тя е посочила, че може да изпълнява временно тази функция ”, заяви Елен Герджиков, председател на СОС.

Герджиков допълни, че в района вече има проблеми със забавяне на заплатите на служителите в общината, както и с услуги, които се предоставят на гражданите.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.