Гражданите се надяват да бъдат предприети спешни мерки за обезопасяване на пътя

Две семейства са в безизходица, заради катастрофата на тир в къща и цех за матраци в Златна Панега. Експерти ще огледат и премахнат останките от сградите, за да решат дали да бъдат напълно разрушени. Хората в селото искат спешни мерки за обезопасяване на пътя. А такива инциденти и катастрофи у нас не са рядкост. Радослав и 7-членното му семейството се приготвяли за обяд, когато камион внезапно се врязал в къщата им. 

Тир разруши две къщи в Златна Панега, шофьорът загина (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Жена ми започна да крещи майка ти, майка ти е вътре, баба ти, леля ти, секунди преди това аз видях как горния етаж се срива върху долния. Покривът падна”, разказва Радослав.

„Влизайки вътре в пепеляка, видях бавно, бавно баба ми и леля ми как излизат. Това беше гледка, която не я очаквах”, казва той.

Цехът за матраци точно до къщата на Радослав също е пометен от камиона.  

Сблъсък на два тира и товарен бус затвори пътя София – Варна (ВИДЕО)

„За втори или за трети път е това. И все го възстановяваме и продължаваме да работим. Радвам се, че хората ни бяха в почивка и няма жертви”, каза собственикът на цеха Елена Райкова.

Хората в Златна Панега се надяват да бъдат взети мерки за ограничение на скоростта на пътния участък, защото дори къщите да бъдат възстановени, опасността ще остане. Катастрофи, съборени къщи и огради не са рядкост и в други опасни участъци у нас. Преди 3 години кола разбива кухнята на майка с три деца в кюстендилското село Багренци. Автомобилът спрял на метър от нищо неподозиращите деца. По чудо е нямало пострадали.

СПРЯХА ДВИЖЕНИЕТО КЪМ ВАРНА: Вадят катастрофирал тир преди Търговище (СНИМКИ)

През 2011 година автомобил не успява да вземе завой и влиза в къща в Дупница. Цялата стена е пометена от силния удар, а колата спряла чак когато почти цялата влязла в стаята. По щастлива случайност собствениците не били там. На третокласния път за „Дунав мост 2” през 2016 година тир влезе в двор на къща в монтанското село Доктор Йосифово.

И днес Красимир и съседите му продължават да живеят в страх от преминаващите тежкотоварни камиони.

„Автомобили тежкотоварни, преминават и карат със 100 километра”, казва той. Само за няколко седмици миналата година, пет леки и тежкотоварни автомобила влязоха и в двора на къща във видинското село Скомля.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.