В нея взе участие и ГДБОП

Мащабна международна полицейска операция „ARTERO“ се проведе на 8 май след координирани и планирани съвместни действия между служители на отдел „Киберпрестъпност“ ГДБОП, Испанската национална полиция и Европол.

В Гърция арестуваха 14 души за финансиране на тероризъм

Акцията, под ръководството на Специализираната прокуратура, е била насочена срещу организирана престъпна група, занимавала се с трафик на наркотични вещества, изнудване, измами и пране на пари, съобщиха от МВР, цитирани от БГНЕС.

Парламентът гласува нови мерки срещу прането на пари

В хода на разследването било установено, че групата се състои от испански, колумбийски, босненски и български граждани. Средствата от престъпната дейност се легализирали чрез закупуването и продажба на благородни метали, посредством изградена мрежа от компании и банкови сметки на юридически лица, регистрирани на територията на ЕС. В хода на съвместните действия станало ясно, че участниците в групата изградили и иновативен механизъм за „изпиране“ на паричните средства, придобити от престъпната дейност, чрез добиване и търгуване с криптовалути.

Безпрецедентен обир: Откраднаха 21 машини за биткойни

При проведените полицейски действия на територията на България и Кралство Испания са открити множество фирмени и банкови документи, мобилни телефони, 40 кг злато, оръжия и боеприпаси. Иззети са още криптовалути, наркотични вещества, диаманти, лек автомобил, производния на изкуството. Запорирани са банкови сметки, движимо и недвижимо имущество. На територията на България и Кралство Испания са задържани 16 души, съпричастни към престъпната дейност.

Работата по случая продължава.

Направиха класация на милиардерите, забогатели от криптовалута

Плащат за гледане на порно с развлекателна криптовалута

ПЪРВО ПРЕД NOVA: Проговарят хората, които стоят зад OneCoin (ВИДЕО)

Facebook забранява рекламирането на криптовалути

Хакери отмъкнаха над 500 млн. долара от японската борса за криптовалути

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.