Политикът заяви, че не може да коментира подробности, защото законът не му позволявал

Таня Вътова била бита заради паркомясто. Преди три дни тя имала неприятна среща, която я изпратила в болница. Срещата, твърди тя, била с Костадин Язов - депутат от ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Случайна среща, на паркинг, която завършила с физическа разправа. 

Убиха възрастна жена в дома й в Провадия

Снощи се усложниха нещата. Беше назначена охрана на пред стаята на пострадалата в УМБАЛ „Свети Георги”. Не се допускат външни лица, най-вече журналисти.

Стоянка Вътова излезе тайно от болницата, за да се срещне с екип на NOVA.

Възрастна жена бе убита в първомайско село

„В 12 часа ми се обаждат от агенцията, че трябва да получа багаж от Англия. Със заведението така сме се разбрали, тъй като са ни заели пред входа с техните коли паркоместо. Отидох да кажа на управителя, който е дежурен да ми остави едно паркоместо, за да може камионът да стоварим багажа. Повиках си хора, които да ми помогнат с разтоварването на багажите. Те бяха дошли. Отидох да проверя защо не е изчистен паркингът, защото точно на това място беше тяхна кола – на заведението. Барманът дори втори път, когато отидох каза, че има работа, но казах, че е спешно и ми се обаждат да е чисто мястото за камиона да разтовари. Барманът с яд дойде, обаче измести колата. Когато измести колата, аз застанах до платното, не на паркомястото, защото знам, че там минават коли и там ще се намести веднага друга”, разказва тя.

НС прие оставката на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев

„След две минути пристига една кола. Аз съм застанала до платното и съм вдигнала ръцете и казах, че не може да се влезе, че е запазено мястото. Той обаче, не ме подмина, а ме блъсна още в началото. Когато ме блъсна кръстът и коленете ме отсякоха с болка. Аз се отдръпнах един път, втори път ме отблъсна и започна да навлиза навътре. Трети път се отместих, аз вървя назад и той ме блъска, докато не стигна до тротоара, даже се заби колата. Чак тогава се изместих отстрани. Отидох от другата страна, не от неговата страна. Вчера видях, че писал, че с чанта съм удряла колата му. Аз си държах портмонето, с което трябваше да се разплатя с таксито. Никаква чанта не съм носила”, казва тя.

Министър Радев за бития зам.-кмет на Ловеч: Има съмнение, че е нещо свързано с дърводобива

„Казах му да се върне колата, че ми трябва мястото. Обиколих от другата страна, казах му по същия начин. Той почна да ме псува още с отиването до него, без да си свали стъклото. В дъжда му казвам, да върне колата, защото чакам товар. Той вика: „Коя си ти ма? Махай се от тука.” Казах му, че тук живея и ми трябва мястото, защото чакам багаж. Той нищо, дори не се показа. В този момент гледам, че той говори по телефона и точно на входа беше човекът, неговият приятел или какъвто беше. Отидох и му казах, помолих да измести колата, защото чакам багаж. Говориха двамата и нищо – нито този, нито онзи. Отидох пак при управителя, защото видях, че няма да се махне. Казах му: „Моля те, това е от вашия контингент. Кажи му да измести колата, докато прехвърлим багажа.” Тогава, когато отивах го видях как излиза от колата и заминава на тоалетните. Докато се върнем, аз се връщам, а той остана тук при приятели си. Дойде управителя и му каза да махне колата, защото чакам. И се успокоих, че като му каже на него, ще се махне колата”, разказва пострадалата жена.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Говори пребитият зам.-кмет на Ловеч (ВИДЕО)

„В този момент просто съм с гръб, все едно, че един боздуган ме удари в тила. Причерня ми на очите, залитнах, ушите ми се надуха. Все едно, че не знам какво се случи вътре. Аз съм в гръб, подминавам ги без да се разправям. Тогава отзад хората, които бяха и видяха почнаха да викат. Той се е обърнал още веднъж все едно нямам идея какво иска да прави. „Ти си депутат, свален от ГЕРБ, може ли да удряш тази възрастна жена”, това чух. Аз отидох на пейката, той се обърнал, излязъл, тръгнал с колата. В този момент камионът дойде”, казва жената.

След това вика сина си, който я докарва в болницата. Лекарите я слагат в количка, казват й да не се движи и я приемат.

Свидетел на случилото се говори пред NOVA.

4,5 години затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков (ВИДЕО)

„Сигурен съм, че това е човекът. Аз го видях от два метра. В момента, в който излязоха навънка, той ми се стори, че трябваше да влезе в колата. Барманът, който е управител беше до него. В този момент изведнъж той леко зад гърба й, без тя дори да го гледа, буквално с отворена длан направи една крачка и много силен удар направи. С крачка встрани и много силен удар в тила. Тя в този момент дори не говореше с него, даже не го гледаше”, разказва свидетелят.

„Видях го как я удари, причерня ми на мен и веднага скочи”, казва той.

„Има още едно момче, което беше заедно мен, казва се Цветан Пройчев. Със сигурност свидетел беше барманът Павел”, разказа мъжът.

Окончателно: Ценко Чоков вече не е кмет на Галиче

Към този момент не е образувано досъдебно производство, а проверка на случая. Разпитан е и самият г-н Язов, както и свидетелите. На този етап не е ясно какво се случва. Костадин Язов каза, че няма такова нещо. В момента той не е в България, но коментира случая пред NOVA.

„Заявявам, че твърденията не са верни. В момента върви предварителна проверка и вярвам, че тя ще установи всички факти във връзка с т.нар. инцидент. Законът не ми позволява да влизам в конкретика. Искрено се надявам, че всичко това не се прави, за да се получи някакво парично обезщетение. Знам, че прокурор от ОП-Пловдив е близък роднина на пострадалата в кавички няма да се намеси в проверката и тя ще установи обективната истина”, каза бившият депутат от ГЕРБ.

Пребил ли е управител на игрална зала 15-годишно момче?

„Казвам, че твърденията, които бяха изказани не са верни”, подчерта той.

Той отказа да коментира подробности по случая, твърдейки, че законът не му позволява да коментира.

Утре Районната прокуратура ще излезе с официално пресъобщение. Тече предварителна проверка и се разпитват свидетели. Предстои контролен преглед на пострадалата Стоянка Вътова. Наблюдаващият лекар също ще излезе със становище за общото й състояние. Тя е приета в четвъртък в интензивно отделение на неврохирургия. Освен това, тя отрича твърденията на Костадин Язов, че търси обезщетение. Има племенник, който преподава, а не работи в пловдивската прокуратура.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес