ВМРО от своя страна определи нападението като брутален акт, граничещ с опит за убийство на държавен служител

Източването на здравната каса в Пловдив не е изолиран случай, а МВР прави проверки в цялата страна. Вътрешният министър Валентин Радев обяви, че подобни акции скоро ще има и в други градове. Той съобщи, че пребитият заместник-кмет на Ловеч е разпознал нападателя си и заяви, че не изключва жестокият побой да е дело на бракониери.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Говори пребитият зам.-кмет на Ловеч (ВИДЕО)

„Работим. Има там развитие. Не искам да ви казвам подробности. За сега има съмнение и самият той казва, че е нещо свързано с давани поръчки или пък процеси, които са свързани с дърводобива. Има проблеми с тези, които незаконно изсичат горите или пък полузаконно и там се налага полицията да се намесва и кметовете ми зададоха много въпроси в тази посока.  Така че свързвам ги двете неща, възможно е това, което казва кметът да бъде по тази посока, нещо да е посегнал на него”, заяви министърът.

Кметът на Ловеч: Побоят над заместника ми вероятно е свързан с горския сектор

ВМРО също застава зад зам.-кмета на Ловеч. В остро изявление във фейсбук страницата си Ангел Джамбазки определи нападението като брутален акт, който граничи с опит за убийство на държавен служител. ВМРО ще настоява за законодателни промени, които да прекратят мародерствата, бракониерствата и незаконната сеч.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.