Адвокатът на арестуваната заяви, че тя може сама да се оттегли от поста, след като съдът вече реши, че трябва да бъде отстранена

В сряда арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от длъжност от Специализирания съд. Това се случи, след като стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че макар и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на свиждане, за да стигнат до администрацията. Така е уволнила един от заместниците си - Румен Русев, който е и свидетел по делото срещу нея. Заповедта била занесена в общината от майка й.

Отстраниха от длъжност кметицата на „Младост” и заместничката й (ВИДЕО+СНИМКИ)

До влизането на присъдата в сила Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, докато няма присъда. До момента, за да облекчи ръководството от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата”. Това каза в ефира на „Здравей, България” адвокатът на арестуваната кметица Марин Марковски.

Той заяви, че не знае дали майката на Иванчева е носила подписани от нея документи от ареста в общината в „Младост”. Защитникът обаче е категоричен, че тази дейност на кметицата не е била извършвана в нарушение на закона, защото тя все още не е била отстранена от длъжност.

Иванчева: Ще ме отстранят нарочно, за да сложат служебен кмет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това е един коварен ход на прокуратурата. Те казват, че искат отстраняването й, защото с действията си от ареста въздейства на свидетели. Това категорично не е така, защото всички свидетели вече са дали показания. Тя няма нужда колегите й да я защитават, защото нея истината я защитава”, коментира още Марковски.

Той заяви, че ще обсъди с клиентката си дали да се обжалва решението на съда.

Тя може да поиска сама да се оттегли”, каза адвокатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.