"Разбирам това, но не е честно", коментира премиерът при откриването на реновираната Клиника по анестезиология в болница "Св. Георги"

„При повече хора, в пъти повече пари, които даваме сега и купуваме най-добрата техника, която има по света. Има ли по-добро нещо от това, което имате тук? Значи, докторите ни добри, парите, които даваме добри, апаратурата е най-добрата и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Е, това не го разбирам. Всъщност, разбирам го, но не е честно. И затова полагаме тези усилия”, коментира при откриването на обновената Клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив премиерът Бойко Борисов. 

Изплащат заплатите в Ловешката болница до 1 юни

„Инспектирах обновената Клиника по анестезиология и пребазираната Клиника по неврология в Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. С инвестициите Клиниката по нервни болести получи възможност за бърза комуникация със Спешното отделение, а отделните болнични структури – възможности за ефективно взаимодействие”, написа в личния си профил министър-председателят Бойко Борисов. 

Къде ще се трансплантират българите, които имат нужда от бял дроб?

В 13-етажната сграда са подменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, необходими за финансиране на цялата инвестиция, се осигуряват поетапно от собствените приходи на лечебното заведение. 

Стойността на проекта е за около 3 милиона и 200 хиляди лева. От тях близо 2 милиона и 200 хиляди лева са субсидия от Министерството на здравеопазването. Останалите средства са на болницата. 

„Абсолютно всичко е ново. Все още половината сектор работи на пълни обороти, тъй като ремонтът беше направен на две части, за да може хората да не останат без лечение. Очакваме в следващите една-две седмици да пристигне цялото оборудване и да започнем да работим”, коментираха от болницата. 

ПРОВЕРКА СЛЕД СМЪРТТА НА ЖЕНА: Тежко болна трябвало да доплати 10 хил. за клапа на сърцето

„Освен с архитектурния план за реновация на клиниката по съвременните стандарти, се осъществява проект за т.нар. „персонализирана медицина”, която преди всичко изисква високо качество на оборудване на всеки един бокс с монитори за наблюдение на абсолютно всички жизнени показатели на пациентите, независимо от това дали тези показатели са важни за неговия живот. Цялата тази информация се събира в единна компютърна система. И за в бъдеще се надяваме да влезем с новите технологии в 21 век, когато идеята за човешка грешка бъде минимализирана благодарение на специализирани софтуери, които ще наблюдават пациентите и ще дават препоръки на лекуващите лекари”, казаха още от Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.