По данни на държавното обвинение той от месец се укривал в Ботевград

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за убийството на Владимир Пелов и опит за убийство на Марио Панчев. Това каза окръжният прокурор на София Наталия Николова на извънреден брифинг в Съдебната палата.

Стрелбата между Пелов и Панчев - заради неуредени финансови отношения?

Припомняме, че при среднощна престелка в центъра на Ботевград във вторник вечерта, около 23 часа, на пешеходна алея зад музея в града издирвания избягал затворник Владимир Пелов беше убит от криминално проявения Панчев. Панчев също е прострелян, в изключително тежко състояние в "Пирогов". 

Показанията на Панчев вкараха Пелов в затвора, заяви техен познат

"На мястото на произшествието са намерени три оръжия – в тревната площ, на земята и в чантичка на Пелов. Категорично починалият е Владимир Пелов, което бе доказано с декталоскопска експертиза тази сутрин. Разпитани са седем свидетели – близки на починалия както и лица, които са откарали пострадалато лице в болницата в Ботевград Марио Панчев", каза Николова.

Кметът на Ботевград: Пелов и мъжът, който го застреля, са били много близки

Пелов има три наранявания – едно под мустака, другите – дясно бедро, дясна подбедрица. Има данни за две наранявания на пострадалия, в момента състоянието му не позволява да се предприемат процесуално следствени действия, не е в състояние и да бъде разпитан. 

Криминално проявен уби избягалия затворник Владимир Пелов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Има информация, че от около месец Пелов е на територията на Ботевград. Беше с брада, със суичър, шапка – външно изглеждаше съвсем различно, поясниха на брифинга. Имаше информация, че Пелов се намира на няколко адреса, проверихме, но не го открихме, уточниха на брифинга.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.