Смел, хладнокръвен, безпощаден - така единствената оцеляла жертва описва избягалия рецидивист

Все още без следа от рецидивиста Радослав Колев. Почти седмица, след като Владимир Пелов беше убит, полицията продължава да издирва другия затворник. Според бившия ръководител на отдел „Убийства” в НСлС Андрей Цветанов нищо не би го спряло да убие отново. Това смята и единствената оцеляла жертва на Колев. Мъжът говори само пред NOVA.

Топ следовател за избягалия затворник Радослав Колев: Нищо няма да го спре да убие

Смел, хладнокръвен, безпощаден. Така единствената оцеляла жертва на Радослав Колев описва избягалия рецидивист. Тихомир Каменов се среща с него през 2014 година в апартамента, в който живял с Румен Шопов – компютърен специалист от НАП, убит от Колев по особено жесток начин.

Следващият трябвало да бъде Тихомир. Радослав го удрял с ръце, нож и чук и успял да счупи черепа му. След като оцелява, Тихомир свидетелства срещу Колев. Той не вярва, че ще го хванат.

Жертва на Радослав Колев: Удряше ме с чук по главата (ВИДЕО)

Според бившия ръководител на отдел „Убийства” Андрей Цветанов са допуснати грешки, защото Пелов и Колев са успели да избягат и защото не са ги открили навреме.

„Бягат двама и убиват човек. Вината не е само на МВР. Вината е и на прокуратура и следствие”, смята Цветанов.

Според него било логично избягалите рецидивисти да се укрият в Ботевград, защото познават обстановката там. Нищо изненадващо нямало и в променения външен вид.

Почина простреляният от Пелов в Ботевград Марио Панчев

Докато Радослав Колев е на свобода, Тихомир ще продължава да живее в страх. Дали Колев е жив и дали все още е в България са въпроси, които все още нямат отговор.

Рано тази сутрин Владимир Пелов беше погребан, но не в родния Ботевград, а на няколко километра от него – в Гурково.

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА ВЛАДИМИР ПЕЛОВ ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.