Музикалната програма обединява както нови, така и добре познати авторски български проекти

Десетото юбилейно издание на „Беглика фест” ще се проведе от 22 до 27 август в района на язовир „Голям Беглик” в Родопите и ще протече под мотото „Десет стъпки по пътя”.

Тази година фестивалът ще е с един ден по-дълъг от досегашните издания и през шестте дни гостите му ще могат да се насладят на многобройни концерти и представления, както и да се включат в различни програми, работилници и дискусии.

Музикалната програма на „Беглика фест 2018” обединява както нови, така и добре познати авторски български проекти в областта на етно, джаз, пок, рок, ембиънт, world music…

Каба сцената е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, експериментални и раздвижващи духа и телата изпълнения. На Каба сцената ще се качат изпълнители като Kottarashky, Белослава, “Мерудия”, Бояна Желязкова, Вяра Иванова, Таралежков, Vataff, джазмените от “Метаформоза”, групите Ambient folklor, Groovin Pipers, Echoo и др.

За пръв път на „Беглика фест” хор от 20 вокалисти ще изпълнява средновековни песнопения. Музиката на голямата Каба сцена ще утихва около полунощ. Музикалните емоции ще продължават в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

За втора поредна година на „Беглика фест” ще има и официална сцена за джемсешън. Импро-джем сцената отваря пространство за артисти от различните изкуства – музика, танц, поезия, фотография... В програмата й се преплитат свободни сутрешни и следобедни джем сесии с музикални уъркшопи с джембета, диджириду, експериментален танц и отделни изпълнения на музиканти и танцьори.

Освен музикалните изпълнения, на Беглика ще бъдат представени и практически лекции свързани с музиката. Темите са за лечебната сила на музиката и за ефикасността на разпространение на звука с хорни - акустична техника, която позволява усилване без “напрягане” на звука.

Другите дейности, които „Беглика фест” ще предложи тази година, също са в процес на подготовка, като организаторите отново предвиждат пространства за различни изкуства като цирк, театър, кино, читателски клуб. Ще има обособено място за демонстрации на традиционни занаяти, кътове за духовни и езотерични занимания, форум за дискусии по актуални социални и екологични теми, пространства за спортни занимания и развлечения около язовира, детска градина за най-малките и др.

Билетът за шестте дни на феста е на цена от 70.00 лв., а еднодневният билет е 25.00 лв. Предлагат се и групови билети, при които цената е по 60.00 лв. на човек. Децата до 14 години влизат безплатно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.