Според него, за голямата част от британците политическите машинации преминават незабелязани

„Тереза Мей запълни местата в кабинета с лоялни министри. В най-близко бъдеще според мен няма да има големи кризи в кабинета и в консервативната партия, защото никой не иска нови избори. След политическата буря в понеделник в Лондон, корабът на Тереза Мей се закрепи и не можа да претърпи корабокрушение, което Дейвис и Джонсън искаха да направят”. С тези думи българският журналист в Лондон Огнян Бойчев коментира оставките на двама ключови министри от кабинета на Тереза Мей - външният министър Борис Джонсън и отговарящият за Brexit Дейвид Дейвис.

Тереза Мей назначи Джереми Хънт за министър на външните работи

Той коментира как се възприемат тези оставки от британското общество.

„За голямата част от британското общество тези политически машинации преминават незабелязани. Вярно е, че две големи оставки като тези на Дейвис и Джонсън предизвикаха политическа криза, но също е вярно, че тези т.нар. „Brexit въстаници” в кабинета вчера не можаха да съберат необходимите 48 партийни гласове, за да гласуват вот на недоверие”, обясни българският журналист в Лондон Огнян Бойчев.

Доминик Рааб е новият министър за Brexit в Лондон

По повод новият министър на външните работи Джереми Хънт, Огнян Бойчев коментира, че обществото слабо го познава. Той сподели любопитна подробност от живота на Хънт – младият министър е женен за китайска гражданка.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.