Вижте съветите на специалистите

Британският вестник "Индипендънт" дава полезни съвети на аерофобите как да преодолеят страха си от летене, като на първо място трябва да се запознаят с начина, по който самолетите се държат във въздуха.

7 условия за идеален полет, за които не подозирате (ГАЛЕРИЯ)

Изданието препоръчва на боязливите пътници да се доверят максимално на уменията на пилотите. Все пак екипажът преминава през извънредно тънко сито за подбор, докато му бъде поверен авиолайнер. Преди да седнат зад руля пилотите преминават през 2-годишна тренировъчна програма.

Нещата, които трябва да избягваме по време на полет

За да преодолеят страха си, хубаво е аерофобите да се концентрират над дишането си,съобщава БТА. Препоръчителни са и упражненията, помагаши за контролирането на мисленето. Не са за изхвърляне и чисто физическите контакти. Например добре е да се притисне мястото между показалеца и големия пръст. Тази точка е свързана с безпокойството и нейното притискане ще ни помогне да избегнем паниката.

Не е зле и да се научат предварително някои неща за турболентността .Тя често може да ни споходи във въздуха, но тези сътресения в мнозинството от случаите са абсолютно безопасни, тъй като самолетите са проектирани да издържат на много високи напрежения. Ако сте добре пристегнати с предпазния колан, не рискувате нищо.

Ето още интересни галерии, свързани с пътуването със самолет:

Най-големият пътнически самолет отвътре

Българче се роди на борда на самолет

Огромни "птици" в синхронен полет

Млада жена роди на борда на самолет

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.