Единствената пречка на момчето да бъде в компанията е намирането на сигурен транспорт

Вечерта преди първия си работен ден, колата на студент от Алабама се счупила. След отказ от негов познат да го закара, Уолтър Кар разбрал, че няма друг избор, освен да измине 32 километра пеша. 

Столичната община призовава да слезем от автомобилите си за по-чист въздух

Телефонът му показал, че разстоянието от Доудуд до Пелам е седем часа. Въпреки това той останал верен на себе си и непоколебим в решението да отиде на работа.

Ходенето на работа пеша или с колело понижава риска от инфаркт

"Никога не съм си представял да се откажа. Мога да бъда победен, само ако го позволя на себе си”, разказва пред Си Ен Ен Уолтър.

Историята стига до неговия работодател Лука Марклин. Тъй като единствената пречка на Уолтър да бъде в компанията е намирането на надежден транспорт, шефът му решил да направи нещо по въпроса. Впечатлен от решимостта и характера на Уолтър, той решил да му подари личния си автомобил, който е произведен през 2014 година.

Турчин тръгна пеша от Истанбул за Йерусалим (СНИМКИ)

"Ясно е, че колата ще се използва много по-добре от него. Той е страхотен и е нашият модел за подражание", споделя Лука Марклин.

Той също така стартирал кампания за събиране на средства, които да помогнат на младежа. Целта била да се съберат 2000 долара, но сумата станала 11 000 долара.

Уолтър Кар споделя, че е трогнат от подкрепата. Историята за човек, решен да отиде на работа навреме, трогна мнозина, които помогнаха, за да се промени един живот.

Стажант-редактор: Мариела Иванова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.