Днес отново ще е ветровито и облачно, но вероятността от валежи ще е по-малка

Колкото по-близо сме до почивните дни, толкова по-спокойно ще е времето. Днес отново ще е ветровито и облачно, но вероятността от валежи ще е по-малка. Сутринта превалявания се очакват над Западна и Югозападна България. След обяд валежите са вероятни в Източна България. Температурите ще са между 24 и 29 градуса.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По Черноморието ще е облачно и ще вали в следобедните часове. Вероятността за валежи е по-голяма на север. По крайбрежието ще е прохладно с максимални температури около 26-28 градуса. Вълнението на морето е слабо.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините ще има променлива облачност. След обяд ще е по-често значителна и на места с превалявания и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, а на по-високите места у нас - около 10 градуса.

ВРЕМЕТО В ПОЧИВНИТЕ ДНИ

От петък до неделя температурите ще се покачват и в последния почивен ден максималните ще са около 32 градуса. Уикендът ще е подходящ за плаж, туризъм и всякакви летни занимания.

ВРЕМЕТО СЛЕДВАЩАТА СЕДМИЦА

В началото на следващата седмица ще ни връхлети нов Атлантически циклон, който ще развали времето. Неговият център този път преминава през Балканите. Очакват се интензивни валежи в средата на седмицата и ниски за лятото температури.

ОПАСНОСТ ОТ МАГНИТНИ БУРИ

Геомагнитни смущения се очакват в края на седмицата. В понеделник има условия за магнитна буря от най-ниската степен, която ще се усети от хората, чувствителни към тези явления. Хората със сърдечносъдови проблеми трябва да са по-внимателни през уикенда и началото на следващата седмица. Съветите са да не се преяжда и да се пият повече течности.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.