Повече от 3000 пожарникари и 17 хеликоптера гасят пожара

Две деца загинаха в големия пожар в Калифорния. Стихията излезе извън контрол и площта й се удвои за едно денонощие. Общо петима са загинали досега, включително бабата на децата и двама пожарникари. 17 души са в неизвестност.

ОПАСНИ ПЛАМЪЦИ: Пожарите - с дълготраен негативен ефект върху Земята (ВИДЕО)

Дядото на загиналите деца не бил у дома. Без да знае, че огънят е толкова близо до къщата, отишъл да купи нещо от магазина. Съпругата му се обадила да се връща бързо, за да им помогне, но огънят го изпреварил.

Повече от 3000 пожарникари и 17 хеликоптера гасят пожара. Докато почиват по време на 24-часовите смени, огнеборците спят по земята. Въпреки усилията им, под 10% от огнения фронт е овладян. Вече изгоряха около 500 имота край град Рединг. Още 5000 са заплашени.

ПОЖАРИ В КАЛИФОРНИЯ: Евакуираха няколко квартала (ВИДЕО)

Дори от самолетите, преминаващи на над 10 километра височина над Северна Калифорния, се вижда мястото на пожара. Димът се издига на няколко километра височина като огромна гъба.

Заповедите за евакуация остават в сила за десетки хиляди жители на района около Рединг. Повечето от тях ще трябва да изчакат угасяването на пожара, за да разберат дали имат дом, в който да се приберат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.