Освен онлайн, продажби се извършвали и в магазини в к.к. "Слънчев бряг"

ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки. Антимафиоти от отдел „Киберпрестъпност“ и техни колеги от Бургас са спрели функционирането на интернет сайтовете www.chantichki.com и www.chantichki.bg.

Кои са най-фалшифицираните стоки на пазара? (ВИДЕО)

Те са продавали фалшиви стоки с логото на световноизвестни марки, съобщиха от МВР. Успоредно те са осъществявали и продажби чрез магазини и фирми в к.к. "Слънчев бряг".

Органите на реда са иззели много стоки, за които няма сключен договор с притежателите на изключителното търговско право на защитените марки. Конфискувани са над 600 артикула, носещи отличителните белези на световни търговски марки като „Louis Vuitton“, „Michael Kors“, „Guess“, „Disney“, „Puma“, „HUGO BOSS“, „Nike“, „Adidas“ и други.

Има ли слънцезащитни кремове-менте на пазара? (ВИДЕО)

Действията на ГДБОП са част от стратегията за противодействие на престъпленията, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост, авторско право и сродни права.

В резултат през май 2018 г. страната ни беше извадена от т.нар. „черен списък - 301“ за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.